Λήξη ασφαλιστικής ικανότητας για χιλιάδες ασφαλισμένους!

Όπως έχουν διαπιστώσει χιλιάδες συνάδελφοι και συναδέλφισσες μας, από προχθές 1/3/2022 όπου και έληξε η ασφαλιστική ικανότητα που ήταν εν ισχύ μέχρι 28/2/2022, βρεθήκαμε ξαφνικά ανασφάλιστοι!
Πολλές προγραμματισμένες ιατρικές πράξεις, ραντεβού ή συνταγογραφήσεις φαρμάκων ακυρώθηκαν, τόσο για τους άμεσα ασφαλισμένους, όσο και για τα προστατευόμενα μέλη μας (παιδιά κλπ).

Πραγματικά ελπίζουμε να μην έχει τεθεί σε κίνδυνο η υγεία πολλών ασφαλισμένων λόγω αυτής της εξέλιξης.
Η τρομακτική και ευθέως αντικοινωνική αυτή κίνηση του e ΕΦΚΑ αφορά κάθε περίπτωση που είχε την ελάχιστη οφειλή ακόμα και αν είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης κατά το προηγούμενο έτος.
Αφορά συναδέλφους μας που έχουν εξοφλήσει όλες τις οφειλές τους, αλλά οι περίφημοι “ηλεκτρονικοί αυτοματισμοί” δεν ενημέρωσαν έγκαιρα για την εξόφληση!
Αφορά ασφαλισμένους με μισθωτή σχέση που για διαπιστωμένα σφάλματα του φορέα ΕΦΚΑ εμφανίζονται να έχουν λανθασμένες οφειλές ελεύθερου επαγγελματία!
Αφορά συναδέλφισσες μας με ενεργή ρύθμιση οφειλών όπου πάλι δε διασταυρώθηκε η εξόφληση των δόσεων.
Αφορά εργαζόμενους με ΔΠΥ και άρθρο 39 όπου ο εργοδότης δεν παρακρατά τα 10 € υπέρ ΟΑΕΔ μηνιαίως και αυτά εμφανίζονται ως οφειλή.
Αφορά τέλος τους χιλιάδες μηχανικούς με φορτωμένα υπέρογκα χρέη στο πρώην ΤΣΜΕΔΕ λόγω των ετών της κρίσης, της πανδημίας κοκ.
Μας αφορά όλους και όλες δηλαδή όσους ζούμε από τη δουλειά μας.
Δεν αφορά τα golden boys της άριστης κυβέρνησης, που συνεχίζουν το αντικοινωνικό τους έργο μέχρι τελικής εξόντωσης της κοινωνίας.
Δεν αφορά επίσης ούτε αυτούς που συνεχίζουν να την καλύπτουν και να την υποστηρίζουν. Είναι αρκετά απασχολημένοι μάλλον με την απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.