Κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον συναδελφο μηχανικο Γ.Χ.

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε μαζική διαδήλωση με τη συμμετοχή φοιτητικών συλλόγων, πολιτικών και κοινωνικών φορέων στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών απέναντι στην ολοένα και πιο οξεία κατασταλτική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. Φοιτητές, εργαζόμενοι και μέλη συλλογικοτήτων βρέθηκαν στη διαδήλωση προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις αλλεπάλληλες βίαιες επιθέσεις της αστυνομίας και την επέμβαση της στους χώρους του πανεπιστημιακού ασύλου, όπως είδαμε χαρακτηριστικά να συμβαίνει στο πανεπιστήμιο της ΑΣΟΕΕ με άνθρωπο της Ασφάλειας Αττικής που είχε βγάλει πριν 3 μέρες όπλο σε φοιτητές.

Μετά το τέλος της πολύ μαζικής, ειρηνικής διαδήλωσης, δυνάμεις των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΡΑΣΗ επιτέθηκαν αναίτια στο πλήθος, το οποίο κατευθυνόταν στο μετρό, με ξύλο, χημικά, κρότου λάμψης και συλλήψεις στο σωρό. Ο ηλεκτρολόγος μηχανικός και μέλος του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος Γ.Χ. δέχτηκε αναίτια και απρόκλητη επίθεση από την αστυνομία ενώ κατευθυνόταν προς το σταθμό, χτυπήθηκε βίαια με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν στη σύλληψή του. Κατηγορείται με ένα απολύτως σαθρό και κατασκευασμένο κατηγορητήριο για αντίσταση κατά της αρχής, επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία. Ενώ βρισκόταν κρατούμενος στη ΓΑΔΑ, παρά τον εμφανή τραυματισμό του, οι αστυνομικές αρχές αρνούνταν να τον μεταφέρουν σε νοσοκομείο, πράγμα που τελικά έγινε τα ξημερώματα της 27ης Φεβρουαρίου, μετά από πιέσεις του ίδιου και των συνηγόρων του.

Η σύλληψη του Γ.Χ. δεν είναι τυχαίο περιστατικό. Είναι πάγια πρακτική της κυβέρνησης να χτυπάει και να καταστέλλει τους αγωνιστές και όποιον επιμένει να αντιστέκεται στις αντιλαϊκές πολιτικές που πλήττουν τις ζωές μας. Οι αναίτιες επιθέσεις, οι συλλήψεις και η καταστολή είναι ο τρόπος που η κυβέρνηση επιλέγει να επιβάλλει την πολιτική της.

– Απαιτούμε την αθώωσή του από τις στημένες κατηγορίες, αλλά και την αθώωση όλων των αγωνιστών που συνελήφθησαν στις 26 Φεβρουαρίου 2020 στο σωρό.

– Καλούμε σε συγκέντρωση συμπαράστασης στη δίκη του συναδέλφου μας Γ.Χ. τη Δευτέρα 14/3 στις 11:30π.μ. στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 7.