Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για το Περιβάλλον και το Κλίμα

Την ώρα που στη Γλασκώβη παίζεται για μια ακόμη φορά, η φάρσα “πως να επενδύσουμε τα κεφάλαιά μας λέγοντας ότι σώζουμε τον πλανήτη”, στην Ελλάδα η “επιχείρηση ΑΠΕ” που αναπτύσσεται ανεξέλεγκτα χωρίς απολύτως κανέναν χωρικό σχεδιασμό και η ακατανόητη θεώρηση του εισαγώμενου φυσικού αερίου ως πιο “περιβαλλοντικού” καυσίμου, έχει σαν αποτέλεσμα οι ρύποι να αυξάνονται, τα δάση που μπορούν να τους απορροφήσουν να μειώνονται, η βιοποικιλότητα να θίγεται άμεσα και το περιβάλλον και συνεπώς το κλίμα να υποβαθμίζονται. Οι μόνοι που τρίβουν τα χέρια τους είναι οι μεγαλοκαρχαρίες που κερδίζουν πάνω σε δημόσιες εκτάσεις, με κρατικές πολιτικές που υποχρεώνουν τον κόσμο να τους πληρώνει αδρά για το ρεύμα που υποτίθεται ότι παράγουν.

Ταυτόχρονα η περιβαλλοντική πολιτική υποβαθμίζεται σε όλα τα επίπεδα, με το σχετικά πρόσφατο νόμο Χατζηδάκη να μειώνει την προστασία στις περιοχές Natura και να δίνει σκανδαλώδεις διευκολύνσεις για “επενδύσεις” με κάθε περιβαλλοντικό κόστος, νομιμοποιώντας ουσιαστικά την ήδη χαμηλή ποιότητα των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην Ελλάδα. Αποτελεί εξόφθαλμα βασική κρατική πολιτική η “ανάπτυξη” τα επόμενα χρόνια να γίνει εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος το οποίο αντιμετωπίζεται ως εμπόδιο.

Η κοινωνία επίσης αφήνεται σε πολλές περιπτώσεις απροστάτευτη απέναντι στις ενδεχομένως ολοένα και αυξανόμενες φυσικές καταστροφές. Οι τραγικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού κατέστρεψαν τεράστιες εκτάσεις λόγω της εγκληματικής αδιαφορίας του κράτους για την προστασία των δασών ειδικά στη Βόρεια Εύβοια, ενώ τώρα η καταστροφή αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία για επενδύσεις και τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα αφήνονται στη μοίρα ιδιωτών για το αν θα προθυμοποιηθούν να τα κατασκευάσουν.

Απέναντι σε όλα αυτά πρέπει να μπει ένα φρένο. Για αυτό το Σάββατο 6 Νοεμβρίου καλούμε ως ΑΡΑΓΕΣ:

  • Στις 12.00 στο Σύνταγμα στην κινητοποίηση που καλούν φορείς από πυρόπληκτες περιοχές (εδώ το κάλεσμα της Συνέλευσης Αγώνα Βόρειας Εύβοιας: https://www.facebook.com/113834714407255/posts/121301896993870/)
  • Στις 14.00 επίσης στο Σύνταγμα στην κινητοποίηση της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης για το Περιβάλλον και το Κλίμα που γίνονται με αφορμή την COP26, τη διάσκεψη των ηγετών για το Κλίμα στη Γλασκώβη (εδώ ένα από τα καλέσματα: https://fb.me/e/PQSCXAld)

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΩΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΦΥΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ