Καταγγελία για τον ξυλοδαρμό συναδέλφου στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

Την Κυριακή 7 Μάρτη στην πλατεία Νέας Σμύρνης πολίτες δέχθηκαν απρόκλητη και βίαιη επίθεση από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κατέφθασαν στην πλατεία για την πραγματοποίηση ελέγχων και άρχισαν να τραμπουκίζουν οικογένεια που βρισκόταν στο σημείο για να απομακρυνθεί παρόλο που τηρούσε όλα τα μέτρα προστασίας, καταλήγοντας μάλιστα να τους επιβάλουν και πρόστιμο. Όταν ο κόσμος, που ήταν παρών στο περιστατικό, διαμαρτυρήθηκε η απάντηση των αστυνομικών ήταν να καλέσουν ενισχύσεις και να επιτεθούν με μεταλλικά πτυσσόμενα γκλοπ σε 29χρόνο συνάδελφο, που συζητούσε μαζί τους προσπαθώντας μάταια να τους μεταπείσει για την παράλογη επιβολή του προστίμου, χωρίς να έχει προηγηθεί το παραμικρό και στη συνέχεια να συλληφθεί. Ήταν τέτοια η φρικαλεότητα, που γίναν μάρτυρες οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης, που μέσα σε λίγη ώρα  ξεκίνησε αυθόρμητη πορεία με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων ενάντια στην αστυνομική βία, στην οποία και πάλι επιτέθηκε η αστυνομία ρίχνοντας δακρυγόνα και κρότου λάμψης μέσα στο πλήθος και κάνοντας «τυφλές» συλλήψεις.

Είναι αδιανόητο σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία, όπου η μοναδική διέξοδος του κόσμου είναι το πάρκο και η πλατεία της γειτονιάς του για να αθληθεί, να πιει τον καφέ του, να παίξουν τα παιδιά του, να αντιμετωπίζονται οι κάτοικοι με αυτόν τον τρόπο. Σε συνδυασμό, μάλιστα, με την παντελή έλλειψη χώρων πρασίνου(δεν εννοούμε τα πάρκα τσέπης του κ. Μπακογιάννη) εντός των πόλεων και την ισχύ των περιορισμών των χιλιομετρικών αποστάσεων είναι αναμενόμενο ότι θα υπάρξει συνωστισμός καθιστώντας τα μέτρα αυτά αναποτελεσματικά και παράλογα.

Τα βίντεο που διακινήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως και δηλώσεις μέλους της οικογένειας που πήγε να επιβληθεί το πρόστιμο, καταδεικνύουν την σκληρή πραγματικότητα. Ξύλο, χημικά και αναίτιες προσαγωγές στις διαδηλώσεις, αστυνομοκρατία στις γειτονιές και καταστολή για όποιον τολμά να αντιστέκεται και να αμφισβητεί την πολιτική της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση ανίκανη να διαχειριστεί την πανδημία, χωρίς να εκμεταλλευτεί τον χρόνο, που της κέρδισαν οι πολίτες με την πιστή τήρηση των μέτρων, για να ενισχύσει ουσιαστικά το ΕΣΥ, τα ΜΜΜ και τα σχολεία, επιλέγει τον αυταρχισμό και την αστυνομοκρατία. Η δεκάδες χιλιάδες κόσμου που συμμετείχαν στην πορεία της Τρίτης 09/03 στη Νέα Σμύρνη αποδεικνύουν πως το κλίμα τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας που θέλουν να επιβάλλουν δεν θα μείνει αναπάντητο.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στο συνάδελφο, που ξυλοκοπήθηκε αναίτια από τις δυνάμεις καταστολής και ζητάμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών για τον ίδιο και τους υπόλοιπους συλληφθέντες.

Καλούμε το ΤΕΕ να πάρει θέση και να συμπαρασταθεί στο συνάδελφο.

Να σταματήσει άμεσα ο διασυρμός και η δημοσιοποίηση στοιχείων του θύματος από τους βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ!

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ!

ΟΧΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ!

ΑΡΑΓέΣ

Αναδημοσιεύουμε άρθρο του PressProject, που περιλαμβάνει τα βίντεο που κυκλοφόρησαν με τον ξυλοδαρμό του συναδέλφου.