Γενική Συνέλευση ΣΠΜΕ Αθήνα, Τρίτη 22 Μαΐου 2018 – Κάλεσμα ΠΡ.Ε.Σ.Α.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Καλούμε όλες/όλους τις/τους συναδέλφισσες/ους πολιτικούς μηχανικούς μέλη του Σ.Π.Μ.Ε. να στηρίξουν με την παρουσία τους και την ενεργή τους συμμετοχή τη Γενική Συνέλευση του Σ.Π.Μ.Ε. την Τρίτη 22 Μαΐου 2018 στην Αθήνα (κτίριο ΤΕΕ, Νίκης 4, 1ος όροφος) στις 17.30 προκειμένου αφενός ο τρόπος λειτουργίας του Σ.Π.Μ.Ε. να γίνει επιτέλους αμεσοδημοκρατικός και ανοικτός στα μέλη του και αφετέρου μέσα από συλλογικές αποφάσεις να δώσουμε απαντήσεις στα συλλογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Κάλεσμα ΠΡ.Ε.Σ.Α. Γενική Συνέλευση Σ.Π.Μ.Ε. 22.05.18

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

(προσοχή…δεν ανήκει στα fake news!!!)

Μοιάζει σαν ανέκδοτο καθώς οι περισσότεροι/ες δυσκολεύονται να θυμηθούν πότε έγινε τελευταία φορά Γ.Σ. στο Σ.Π.Μ.Ε. Ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια και για πρώτη φορά μετά από τις τελευταίες εκλογές του Συλλόγου (03.07.16), τη σύσταση του 15μελούς Διοικητικού Συμβουλίου και την εκλογή του προεδρείου (με βασική παράταξη τη ΔΚΜ) θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των μελών του Σ.Π.Μ.Ε. στην Αθήνα (κτίριο ΤΕΕ, Νίκης 4, 1ος όροφος) την Τρίτη 22 Μαΐου 2018 στις 17.30.

Η ΠΡ.Ε.Σ.Α. παρά τη μικρή της δύναμη (1 έδρα στις 15 του ΔΣ) κατέθετε συνεχώς στις συνεδριάσεις του ΔΣ προτάσεις για τη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρουμε στις προτάσεις μας στο ΔΣ «θεωρούμε πως ο ΣΠΜΕ πρέπει να έχει έναν ανοιχτό χαρακτήρα στη λειτουργία του, με συμμετοχή των μελών του σε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες στις οποίες θα τίθενται όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα μέλη του και θα παίρνονται αποφάσεις για άμεσες δράσεις σε όλα τα αμιγώς επαγγελματικά ή ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα. Οι συζητήσεις σε επίπεδο μελών του ΔΣ δεν επαρκούν τη στιγμή που η κατάσταση σε όλα τα επίπεδα χειροτερεύει.»

Η τελευταία μας πρόταση κατατέθηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 29.03.18, έγινε ομόφωνα δεκτή από τα μέλη του ΔΣ και ύστερα από σχετική καθυστέρηση, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΣΠΜΕ η πρόσκληση για τη διεξαγωγή Γ.Σ. την Τρίτη 22 Μαΐου 2018 με την παρακάτω Ημερήσια Διάταξη:

  • Επαγγελματικά θέματα (νέος νόμος αυθαιρέτων, νέο πρόγραμμα «εξοικονομώ», αμοιβές έργων, μητρώα τεχνικών έργων, επαγγελματικά δικαιώματα, κ.α.)
  • Ασφαλιστικά θέματα (ΕΦΚΑ, αναδρομικές αυξήσεις πρώην ΤΣΜΕΔΕ, ασφάλιση ιδιότητας, οφειλές, ΚΕΑΟ, εισφορές ΕΤΕΑΕΠ κ.α.)
  • Θέματα Σπουδών Μηχανικού & εκπαίδευσης τεχνικών επαγγελμάτων (πλήθος μεταγραφών + εισακτέων σε Πολυτεχνεία & Πολυτεχνικές Σχολές, ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής)
  • Προγραμματισμός δράσεων ΣΠΜΕ (νέες τεχνικές οδηγίες, ομάδες εργασίας, εκδηλώσεις, σεμινάρια, νέοι μηχανικοί)
  • Αντισεισμικός και αντιπλημμυρικός σχεδιασμός (παρεμβάσεις του ΣΠΜΕ για το κεντρικό σχεδιασμό παραγωγής μελετών και έργων)
  • Οικονομικά Στοιχεία ΣΠΜΕ
  • Ηλεκτρονική Τραπεζική (ερμηνεία)
  • Αντικατάσταση μελών Δ.Σ. (ερμηνεία)

Συμπληρωματικά στα παραπάνω να αναφέρουμε πως στη Γ.Σ. είναι δυνατό να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις και για άλλα θέματα εκτός Η.Δ. που θα τεθούν από μέλη του ΣΠΜΕ τα οποία είναι σίγουρα πάρα πολλά και σημαντικά που αφορούν είτε την καθημερινή άσκηση του επαγγέλματος είτε ευρύτερα ζητήματα. Στη Γ.Σ. έχουν δυνατότητα συμμετοχής και παρέμβασης όλα τα ενεργά μέλη του Συλλόγου και μπορούν να εγγραφούν την ίδια ημέρα και νέα μέλη (π.χ. νέοι απόφοιτοι σχολών πολ.μηχ.).

Εμείς στην ΠΡ.Ε.Σ.Α. καλούμε όλες/όλους τις/τους συναδέλφισσες/ους πολιτικούς μηχανικούς μέλη του Σ.Π.Μ.Ε. να στηρίξουν με την παρουσία τους και την ενεργή τους συμμετοχή τη Γενική Συνέλευση του Σ.Π.Μ.Ε. την Τρίτη 22 Μαΐου 2018 στην Αθήνα (κτίριο ΤΕΕ, Νίκης 4, 1ος όροφος) στις 17.30 προκειμένου αφενός ο τρόπος λειτουργίας του Σ.Π.Μ.Ε. να γίνει επιτέλους αμεσοδημοκρατικός και ανοικτός στα μέλη του και αφετέρου μέσα από συλλογικές αποφάσεις να δώσουμε απαντήσεις στα συλλογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

https://presapolitikonmixanikon.blogspot.gr/
fb ΠΡ.Ε.Σ.Α.