Κινητοποίηση Ελ.Επ. 22.11: Να αποσυρθεί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο – Ελάχιστες αμοιβές τώρα

Ως ΑΡιστερή ΑΓωνιστική Ενωτική Συσπείρωση Μηχανικών (ΑΡΑΓΕΣ) τασσόμαστε από κοινού με όλους τους φορείς των ελεύθερων επαγγελματιών, ενάντια στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο αντί να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, επαναφέρει την τεκμαρτή φορολόγηση, με υπερβολικά μάλιστα ποσά και θα οδηγήσει στην εξόντωση των μικρών ελεύθερων επαγγελματιών (βλ. κείμενο ΑΡΑΓΕΣ: Όχι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο: Να μην περάσει ο κεφαλικός φόρος).

Βάσει και της πρόσφατης Απόφασης της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ απαιτούμε την απόσυρση του νομοσχεδίου αυτού, την επαναφορά των ελάχιστων αμοιβών μηχανικών, την κατάργηση της πληθωριστικά αυτόματης αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και τη συνολική μείωση των ασφαλιστικών και φορολογικών επιβαρύνσεων, για να καταστεί το επάγγελμα του αυτοαπασχολούμενου μηχανικού και πάλι βιώσιμο.

Καλούμε πανελλαδικά όλες και όλους τους συναδέλφους μηχανικούς να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις της Τετάρτης 22 Νοεμβρίου που καλούν οι φορείς των ελεύθερων επαγγελματιών:

  • Στην Αθήνα στις 13:00 στο Υπουργείο Οικονομικών.
  • Στη Θεσσαλονίκη στις 12.00 στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκη
  • Στις κατά τόπους συγκεντρώσεις στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας

Απέναντι στον κοινωνικό αυτοματισμό και τον κανιβαλισμό προτάσσουμε την αλληλεγγύη των από κάτω και τα δίκαια αιτήματα μας. Συντονισμένα οι φορείς όλων των μηχανικών αλλά και όσων πλήττονται από μια τέτοια εξέλιξη επιστήμονες, δικηγόροι, μικροεπαγγελματίες θα συμβάλουμε σε περαιτέρω πρωτοβουλίες με ενότητα και αποφασιστικότητα για να αποκρούσουμε την σχεδιαζόμενη εξόντωση των αυτοαπασχολούμενων μέσω του απαράδεκτου φορολογικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη, άλλα και μέσω της εκ νέου αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ.

 

ΑΡιστερή ΑΓωνιστική Ενωτικής Συσπείρωση Μηχανικών – ΑΡΑΓέΣ

21.11.2023