Απεργία ΣΜΤ στις 08.11: Αύξηση μισθών και Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον Κλάδο τώρα!

Στηρίζουμε την απεργία του κλάδου και του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών αυτή την Τετάρτη 8/11, με αίτημα την υπογραφή της Συλλογική Σύμβασης Εργασίας!
* Αναδημοσίευση από Barri/cad/a
👉 Συγκέντρωση την ημέρα της απεργίας, στην πλατεία Κάνιγγος στις 10:30 π.μ.!
👉 Συγκέντρωση κατά τη διάρκεια της συνάντησης του σωματείου με τις εργοδοτικές ενώσεις, στις 17:30 την Πέμπτη 9/11, έξω από τα γραφεία του ΣΤΕΑΤ (Φειδίου 14-16 κέντρο Αθήνας), όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση!
🔴 Το ΣΜΤ έχει ψηφίσει ομόφωνα σε προηγούμενη συνέλευση του συγκεκριμένη πρόταση για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (βλ. link στα σχόλια) και αυτήν θα διεκδικήσει στη συνάντηση.
✊ Με τους αγώνες μας θα αναγκάσουμε τους εργοδότες να υπογράψουν ΣΣΕ.
Χρειάζεται να κατακτήσουμε ξανά ΣΣΕ στον κλάδο, η οποία θα λειτουργεί ως το “βάση” κάτω από την οποία δεν θα πέφτει κανείς και καμία, αλλά πάνω από την οποία θα κινούμαστε όλοι/ες.
Διεκδικούμε μισθούς εκκίνησης:
🟢 1295 € καθαρά για τους απόφοιτους Πολυτεχνικών και άλλων σχολών 5ετούς φοίτησης ,
🟢 1205 € καθαρά για τους αποφοίτους πανεπιστημιακών σχολών 4ετούς φοίτησης,
🟢 1090 € για τους απόφοιτους ΙΕΚ και άλλων τεχνικών σχολών
🟣 Απαιτούμε στο τέλος κάθε εξαμήνου αναπροσαρμογή των κλιμακίων βασικών μισθών με αυξήσεις που να καλύπτουν τις απώλειες απ’ τον πληθωρισμό.
🟣Διεκδικούμε 5νθήμερο – 7ωρο – 35ωρο, κατοχύρωση ωραρίων, αδειών, επιδομάτων μεταπτυχιακών σπουδών, ανθρώπινων συνθηκών εργασίας, προστασία της μητρότητας.
📍 Ολόκληρο το σχέδιο Σ.Σ.Ε στο πρώτο σχόλιο.