Ο Κωστής Χατζηδάκης ληστεύει τα εφάπαξ των συνταξιούχων μηχανικών

Αναδημοσιεύουμε από προφίλ συναδέλφου μηχανικού:

“Να πούμε συγχαρητήρια για μία ακόμη φορά στον Κωστή Χατζηδάκη, που εντελώς απροειδοποίητα μείωσε τη σύνταξη του πατέρα μου και άλλων συνταξιούχων μηχανικών κατά 15%-20% γιατί λέει ξαναυπολόγισε τα εφάπαξ που είχαν πάρει το 2016 με το νόμο Κατρούγκαλου και έβγαιναν λιγότερα και λέει ακόμα κι αν τα πήρατε πριν την εφαρμογή του νόμου τώρα θα σας τα πάρω πίσω γιατί πέρα από νεοφιλελεύθερος ταλιμπάν και αργόσχολος, πάνω από όλα είναι δίκαιος ο Κωστής.

Μιλάμε για “σκανδαλώδη” ποσά που είχαν λάβει οι μηχανικοί, ύψους έως 11.000 ευρώ μετά από 35 και 40 χρόνια δουλειάς και ο Κωστής δεν ανέχεται να παίρνουν οι μηχανικοί παραπάνω εφάπαξ από το μηνιάτικο του αν διαιρέσεις την αξία της ακίνητης περιουσίας του με τους μήνες της ζωής του μετά τα 18, παρότι δεν έχει κολλήσει ούτε ένα ένσημο.
Μπράβο Κωστή και πάλι που αποκατέστησες αυτή την αδικία και μάλιστα χωρίς προειδοποίηση, γιατί στην κοινωνία αρίστων που θες να φτιάξεις πρέπει να μάθουμε να προσαρμοζόμαστε στις μειώσεις εισοδήματος αναπάντεχα!
Μπράβο και στον Γιώργο τον Κατρούγκαλο που με το νόμο του το 2016 τα μείωσε όλα και τέλειωσε το πάρτυ σε βάρος των μισθωτών όπως έλεγε με θράσος!
UPDATE: Ο Κωστής τα παίρνει αναδρομικά και από μηχανικούς που πήραν εφάπαξ από το 2013, τρία (!!!) ολόκληρά χρόνια πριν την εφαρμογή του ν. Κατρούγκαλου. Και εφαρμοσμένη θεωρία της σχετικότητας του χρόνου στο ασφαλιστικό από τον Κωστή.”