Συνεχίζει να καλύπτει τον πρόεδρο η πλειοψηφια της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ

Στη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής την Παρασκευή 24/04 καταθέσαμε ως ΑΡ.ΑΓ.Ε.Σ πρόταση ψηφίσματος που αφορά τις πρόσφατες εξελίξεις με τον τραγέλαφο των voucher, την οποία και συνυπέγραψαν και τα μέλη της ΔΕ Ν.Ανδρεδάκης και Π. Παντελαίος,ενώ είχαμε απευθύνει την πρόταση και προς την παράταξη της Πανεπιστημονικής και της παράταξης ΔΕΣΜΗ.

Τα βασικά αιτήματα που θέσαμε προς την ΔΕ είναι :

  • Να αντιμετωπιστούν οι μηχανικοί ισότιμα με όλους τους υπόλοιπους πληττόμενους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιχειρήσεις εντασσόμενοι στις ίδιες ρυθμίσεις και να τους χορηγηθεί το  θεσμοθετημένο επίδομα των 800€. Στις ρυθμίσεις αυτές θα πρέπει να ενταχθούν ανεξαρτήτως αίτησης ή μη στο “πρόγραμμα”, με ιδιαίτερη μέριμνα στους εν τοις πράγμασι ανέργους (πχ κλειστά βιβλία κλπ).΄και σε όλους τους ΚΑΔ.
  • Να συγκληθεί (με τηλεδιάσκεψη) η Α/ΤΕΕ.
  • Να αποζημιωθούν οι εταιρείες-πάροχοι της τηλε-κατάρτισης μόνο για τις υπηρεσίες τους στη διεκπεραίωση των αιτήσεων που έκαναν.
  • Να διερευνηθούν ως προς τη νομιμότητα και τη διαφάνεια που ακολουθήθηκε οι όροι συμμετοχής και επιλογής των πλατφορμών της τηλεκατάρτισης. Να γίνει ενδελεχής έλεγχος των σχέσων (οικονομικών- πολικών) των εμπλεκόμενων στο σκάνδαλο.

Όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο, ο Πρόεδρος και η πλειοψηφία της ΔΕ δεν αποδέχθηκαν την πρόταση των αιτημάτων μας, με πρόφαση το ότι το ΤΕΕ δεν είναι αρμόδιο για να εκφράσει άποψη για τη «διαφάνεια» των παλτφορμών τηλεκατάρτισης. Κατατέθηκε έτσι από πλευράς προέδρου ΤΕΕ αντιπαραθετική προς την δικής μας πρόταση που έβαζε μόνο το ζήτημα του επιδόματος των 800 ευρώ.

Δεν μας εκπλήσσει η στάση αυτή, αφού η πλειοψηφία του ΤΕΕ έχει φανεί όλο το τελευταίο διάστημα ότι καμία πρόθεση δεν έχει να υπερασπιστεί την μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων μηχανικών και έχει διαλέξει την πλευρά της κυβέρνησης που επέβαλλε τον επιστημονικό κλάδο σε μια άνευ προηγουμένου διαδικασία τηλεκατάρτισης, που τελικά άτακτα έτρεξε να καταργήσει μετά τις αντιδράσεις όλων μας.

Είναι προφανές ότι ο Πρόεδρος του ΤΕΕ δεν θέλει η ΔΕ να ανακοινώσει την αποτυχία των voucher που τόσο πολυδιαφήμισε η κυβέρνηση και το ΤΕΕ, ούτε να συγκληθεί η Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ, όπου είναι δεδομένο ότι θα ασκηθεί οξεία κριτική από τους συναδέλφους για την αδιαφορία του ΤΕΕ.

Στη διαδικασία της ψηφοφορίας υπερψηφίστηκε η πρόταση του Προέδρου του ΤΕΕ με 9 (μάλλον) ψήφους, καθώς η πρόταση δεν ήταν καταγεγραμμένη και αρκετά μέλη της ΔΕ φάνηκε να ψηφίζουν κάτι άλλο από αυτό που είχε προταθεί, η πρόταση του ΑΡ.ΑΓ.Ε.Σ. που κατέθεσε η εκπρόσωπος μας Ελένη Μπούκη και συνυπέγραψαν τα μέλη της ΔΕ Ν.Ανδρεδακης και Π.Παντελαίος που εκπροσωπούν την παράταξη «Συμμαχία Για Ένα Προοδευτικό ΤΕΕ», έλαβε 6 ψήφους με την στήριξη των μελών Δ.Κουτζής (Πανεπιστημονική), Γ.Κορνελάκης (ΔΕΣΜΗ-ΕλΕΜ) και Ι.Μαχίκας (ΔΗ.ΣΥ.Μ.), και η πρόταση της παράταξης Πανεπιστημονική έλαβε 2 ψήφους και με την στήριξη μας.

Το ψήφισμα όπως το καταθέσαμε μπορείτε να το βρείτε εδώ: ψήφισμα-προς-ΔΕ_24_4_2020.